Over REBEL


Wielersport

Als gepassioneerd wedstrijdfietser bouw ik mijn eigen fietsen, waarbij ik hoge eisen stel aan kwaliteit en uitstraling. Ik heb enkele jaren een paar uur in de week bij een rijwielspeciaalzaak gewerkt, waar ik de fijne kneepjes van het assembleren en onderhouden van race- en mountainbikes heb geleerd.

Mijn passie is mountainbiken, mijn ambitie is om de top te halen in het mountainbiken. Op dit moment rij ik mijn mountainbike wedstrijden in binnen- en buitenland.
In de zomer ben ik regelmatig met mijn racefiets te vinden in de Alpen, de Dolomieten of Pyreneeën. Daar laat ik me inspireren door bekende cols uit de Giro, de Vuelta en de Tour.

Omdat ik hoge eisen stel aan mijn materiaal maar mijn geld niet wil uitgeven aan dure A-merken, ben ik andere wegen gaan bewandelen. Tenslotte wil ik nog wat geld over houden om mooie tochten te maken.


Rebel

Begin 2014 heb ik besloten om mijn eigen frame te laten bouwen in Azië. Dat werd een avontuurlijk project, waar uiteindelijk een prachtige fiets uit werd geboren die ik ‘REBEL’ heb genoemd. Een naam die past bij de kwaliteit en het imago van de fiets, eigenwijs, stoer en avontuurlijk. Het eigenwijze komt ook tot uiting in de wijze waarop de REBEL is ontstaan, doen wat anderen niet doen.

Vanaf de eerste dag dat ik op mijn nieuwe REBEL stapte, kreeg ik veel positieve reacties en zag ik anderen met belangstelling en bewondering naar mijn fiets kijken.
Ik besloot om het plezier in REBEL te delen. In december 2014 heb ik BvB Bikes opgericht.
Het resultaat zie je op deze website.

Visie

Mijn streven is om ervoor te zorgen, dat iedere klant op een kunststukje rijdt, die hij/zij zelf heeft kunnen ontwerpen. Daarnaast moet de prijs zodanig zijn, dat er budget over blijft om avontuurlijke tochten te maken in prachtige omgevingen.
Van de kleur van het frame tot aan de kleur van de kabeleindjes, alles wordt zorgvuldig en volgens uw wens in elkaar gezet. En als kers op de taart organiseer ik ieder jaar een fietstocht/clinic voor REBEL klanten, gewoon omdat het kan! Ik ga voor kwaliteit, uitstraling en beleving.

Ik wens je veel fietsplezier!
Bart van Bindsbergen
bart_van_bindsbergen_over_rebel_bikes